Bestuur

In de zomer van 2010 zijn Annemarie de Bruyn en Jan Huybers een praatgroep gestart voor blinden en slechtzienden in Veldhoven. Dat was een groot succes en daarom besloten we er in december 2012 een officiële vereniging van te maken omdat we met de status van vereniging de belangen van de deelnemers, inmiddels leden, beter zouden kunnen behartigen. Inmiddels zijn we een vereniging met ongeveer 30 leden.

We hebben voor de naam "Zichtbaar!" gekozen omdat wij als groep zichtbaar willen zijn in de samenleving en zoveel als mogelijk mee willen doen in de Veldhovense gemeenschap, net als ieder ander. Om dat mogelijk te maken willen wij dat diverse voorzieningen ook voor ons "zichtbaar" zijn. De naam Zichtbaar heeft voor ons dus een dubbele betekenis.

In oktober 2017 is een gebruikersadviescommissie opgericht die de firma Slechtziend.nl van advies voorziet over hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden.

 

Op dit moment bestaat het bestuur uit: 

  - Jan Huybers, voorzitter

  - Jeanny Kouwenberg - Beerens, penningmeester

  - Vacant, secretaris

  - Jozé van de Looij - Koster, algemeen bestuurslid

  - Roland Sweegers, algemeen bestuurslid

 

Hieronder stellen zij zich aan u voor:

  

portret Jan

Jan Huybers, voorzitter

In de zomer van 2009 vroeg Koninklijke Visio Eindhoven mij om een gespreksgroep op te zetten voor mensen in Veldhoven met een visuele beperking zodat zij ervaringen konden delen. Dat heb ik samen met Annemarie de Bruyn gedaan en dat heeft later geleid tot de oprichting van vereniging Zichtbaar. Het is een fijne vereniging waar lief en leed gedeeld wordt. Ik ben vanaf het begin van de vereniging voorzitter en verder ben ik ambassadeur bij KNGF geleidehonden, lid van de cliëntenraad van Bartimeus en lid van de gebruikersadviescommissie voor hulpmiddelen  van de Slechtziend.nl . In 2013 heb ik een revalidatietraject gevolgd op Het Loo Erf van Koninklijke Visio in Apeldoorn.

Tot ziens bij de vereniging Zichtbaar!

 

 

Vacant, secretaris

 

 

portret Jeanny

Jeanny Kouwenberg - Beerens, penningmeester

Mijn naam is Jeanny Kouwenberg. Ik ben sinds 2012 lid en penningmeester van de vereniging. Tevens organiseer ik passende activiteiten voor de leden van de vereniging. De vereniging is voor mij heel belangrijk. Ik ontmoet lotgenoten en deel ervaringen met elkander. Ik neem ook deel aan de passende activiteiten die er georganiseerd worden.

 

 Jozé aangepast

Jozé van de Looij-Koster, algemeen bestuurslid 

Ik ben lid geworden van de vereniging in 2014, nadat ik op aanraden van een ander lid een keer vrijblijvend ben gaan kijken bij een bijeenkomst. Mijn oogaandoening is progressief en ik merkte dat mijn zicht steeds verder achteruit ging. Dan zit je in een acceptatie-fase en daarbij heb ik heel veel aan de vereniging gehad, en nog steeds. Je staat er niet alleen voor en er zijn nog zoveel leuke dingen die wel kunnen. Inmiddels ben ik bestuurlid geworden en ik zat al eerder in de activiteitencommissie, wat ook veel voldoening geeft.