Nieuws

Unieke pilot voor blinden
en slechtzienden in Veldhoven

Als enige gemeente in Brabant heeft Veldhoven een stemlokaal ingericht waar blinden en slechtzienden zelfstandig hun stem uit kunnen brengen. Deze voorziening vindt u bij de Severinus. Om de Veldhovenaren met een visuele beperking die geen vervoer kunnen regelen bij het stemlokaal te krijgen, organiseert de gemeente een vervoersmogelijkheid.

Hoe werkt het?
Over het stembiljet wordt een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. U krijgt vervolgens via een koptelefoon die is aangesloten op de zogenoemde soundbox te horen welke partijen er op de lijst staan. Met hulp van knoppen kunt u aangeven van welke partij de kandidaten moeten worden voorgelezen. U voelt op de mal welke kolom u moet hebben voor de juiste partij, door te tellen. Vervolgens telt u - weer met de vinger- het aantal rijen om de juiste kandidaat te kunnen aankruisen. Om het tellen te vereenvoudigen, is er na elke vijf kandidaten een duidelijk voelbaar streepje geplaatst. Met het potlood maakt u tenslotte het gewenste vakje rood. 

Vervoer

Wellicht is stemlokaal Severinus niet het dichtstbijzijnde stemlokaal voor u. Ook stopt er geen openbaar vervoer voor de deur van de Platanenlaan 28. Daarom regelt de gemeente desgewenst het vervoer. U kunt hiervoor vanaf 14 maart 2018 bellen met Cordaad op nummer 040 2536789. Uw verzoek wordt dan ingepland.

 

------------ 

Op woensdag 21 februari 2018 gaat vereniging Zichtbaar! naar het Edah museum in Helmond.

 

 

 

5 JARIG BESTAAN VERENIGING ZICHTBAAR!

 Op zaterdag 9 december vieren wij het 5 jarig bestaan van vereniging Zichtbaar!

Dit vindt plaats in ontmoetingscentrum de Ligt en begint om 14.00 uur.

Hiervoor zijn alle leden en vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met l