Nieuws

Op donderdag 21 februari vindt er in de Ligt een presentatie plaats van hulpmiddelen door de firma Optelec.

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddalen voor blinden en slechtzienden.

U bent van harte welkom!

 

 

 

Wethouder Mariënne van Dongen-Lamers heeft de prijs van erkenning "Eén van Veldhoven" uitgereikt aan Zichtbaar!.

Op woensdag 20 januari 2016 heeft wethouder Mariënne van Dongen-Lamers de prijs van erkenning Ëén van Veldhoven" uitgereikt aan Zichtbaar!.

Jan Huybers nam de prijs, als voorzitter van Zichtbaar! in ontvangst. De prijs, een mooi beschilderd beeldje in de vorm van het cijfer 1 is gemaakt door kunstenaar Raimond Wouters van Severinus.

Hieronder is de tekst te lezen van het bij de prijs behorende certificaat en zie ook de foto's van de uitreiking onder de rubriek "foto's".

 


Zichtbaar!

verdient het kunstwerk Eén van Veldhoven, gemaakt door kunstenaar Raimond Wouters, omdat Zichtbaar! zich op een laagdrempelige manier en zonder winstbejag inzet voor inwoners van Veldhoven die blind zijn of slecht zien. Zichtbaar! levert zo een waardevolle bijdrage aan een vitale Veldhovense samenleving.

Zichtbaar! maakt het voor blinden en slechtzienden mogelijk elkaar te ontmoeten, elkaar te helpen en adviseren. De vereniging maakt activiteiten toegankelijk voor deze groep die anders niet haalbaar zijn, zoals museumbezoek of een wandeling in de natuur. Deze mensen kunnen niet altijd aansluiten bij reguliere verenigingen en worden door anderen vaak niet begrepen. Anderen zien immers niet altijd dat iemand slecht ziend is.  

De vereniging is met name zo bijzonder omdat de leden elkaar helpen en adviseren hoe gewone dagelijkse dingen te blijven doen terwijl het zicht steeds minder wordt. Ook behartigt de vereniging de belangen van álle mensen met zichtproblemen en is zij steeds op zoek naar mensen uit de doelgroep die Zichtbaar! nog niet kennen, met het doel hen bij te staan.

Aldus is besloten op 6 januari 2016 te Veldhoven

Peter Bogers
voorzitter toewijzingscommissie
Eén van Veldhoven