Bijeenkomsten 2022

 

Hieronder leest u over zes bijeenkomsten die we in 2022 organiseerden een kort verslag.

1. Op 15 mei was er een excursie naar de bijenhoudersvereniging St Ambrosius in Veldhoven. We kregen tekst en uitleg over diverse soorten bijen/wespen/hommels etc. , de levenswijze van de verschillende beestjes, de honing en bijenkorven. Daarna kregen we een rondleiding door de tuin met bloemen en planten waar bijen op af komen. Ook liepen we door de belevingstuin waar mensen met onder andere Alzheimer zich prettig voelen.

Anneloes2022portretverkleind
Anneloes2022portretverkleind3
Anneloes2022portretverkleind2

 

 

2. Op 22 mei zijn we naar de musical 'Dagboek van een Herdershond' in het Maastrichtse MECC geweest. Aan het begin van de middag stapten we in een bus van firma Heuvelmans uit België en daarna reden we naar Maastricht. Onder het genot van een drankje  kregen we van de organisatie “Komt ’t Zien” uitleg over de audiodescriptie. Ook mochten we een paar kostuums voelen en vertelde actrice Angela Schijf iets over de voorstelling. Na de musical, die we dankzij de audiodescriptie goed konden ,volgen hebben we heerlijk gegeten in het Van Der Valk-hotel in Stein. Om circa 22 uur waren we weer in Veldhoven, moe maar zeer voldaan! De sponsoren die deze excursie mogelijk hebben gemaakt zijn: Kringloop de Kempen, Ronde Tafel in Veldhoven, Superkeukens, Gelderse Blinden Stichting, Blindenstichting Grave, Taxibedrijf van Gerwen uit Eindhoven en ASML.

Anneloes2022portretverkleind5
Anneloes2022portretverkleind4
Anneloes2022portretverkleind6

 

 

3. Op 21 juli hadden we een bijeenkomst op het terras van de Kleine Man in Veldhoven. We genoten van koffie/thee met iets lekkers. Ondertussen kletsten we volop met elkaar. Ook de diverse drankjes hebben bijgedragen aan het gevoel van saamhorigheid! Het was een heel fijne en gezellige middag met al onze leden.

7610546e-45fa-4dda-aa48-34222717d3c0
IMG26001
IMG26121

 

 

4. Op 6 augustus 2022 zaten we we met zijn allen in de ASML-skybox (ASML bedankt!) in het PSV-stadion om er naar de voetbalwedstrijd PSV-FC Emmen te kijken. Ook hier werden we weer verwend met hapjes en drankjes. Mooi was natuurlijk dat PSV de wedstrijd won! Ondanks het feit dat we slechtziend/blind zijn hebben we weer volop genoten van deze Zichtbaar-bijeenkomst.

PSV1
PSV2
PSV3

 

 

5. Op 15 september bezochten we de Open Dag van ASML. We kregen een fijne en interessante rondleiding. Foto’s kunnen we daar niet van laten zien, want alles is daar top-secret! Het was zeer interessant en groots en iedereen vond het geweldig. 

ASML1
ASML2
ASML3
ASML4

 

 

6. Op donderdag 15 december 2022 vierden we een geweldig 10-jarig jubileumfeest in Ontmoetingscentrum de Ligt in Veldhoven. We hebben een uitgebreide brunch gehad. Later in de middag waren er hapjes en drankjes terwijl een het muziekbandje “Jenas music” speelde. Verder hebben een aantal leden tussendoor diverse sketches opgedragen. Hetty en Ton van Ontmoetingscentrum de Ligt kregen een cadeautje voor alle goede zorgen.  

verkleind2
verkleind
verkleind3