Bijeenkomsten

Ook in 2020 organiseren we weer gezellige en interessante bijeenkomsten. Onderstaand een kort overzicht. Meer informatie volgt.

- 16 januari: bijeenkomst in De Ligt

- 20 februari: excursie naar het Orgelmuseum in Hilvarenbeek

- 19 maart: algemene ledenvergadering in De Ligt

- 16 april: voorjaarswandeling onder leiding van een IVN-gids

- 14 mei: bijeenkomst in De Ligt

- 18 juni: bijeenkomst op het terras van De Kleine Man

- 20 augustus: bijeenkomst in De Ligt

- 17 september: excursie naar de Struisvogelboerderij in Riethoven

- 15 oktober: bijeenkomst in De Ligt

- 19 november: excursie naar het Kempisch Museum in Eersel

- 17 december: Kerst-lunch in de Ligt

 

 

Onderstaand vindt u een overzicht van de activiteiten die in 2019 door Zichtbaar! georganiseerd werden. 

Op 17 januari 2019 kwamen we bij elkaar in De Ligt. 

 

Op 21 februari 2019 kwam hulpmiddelenleverancier Optelec.

 

Op 21 maart 2019 vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de vereniging Zichtbaar plaats. Verder kwam de Veldhovense wethouder Daan de Kort, zelf slechtziend, vertellen over zijn leven en werk. En dan wat tekst over deze bijeenkomst.

 

Op 18 april 2019 brachten we een bezoek aan het Geitenboerke op de Toterfout.

 

Op 16 mei 2019 kwamen we bij elkaar in De Ligt. 

 

Op 20 juni 2019 kwamen we bij elkaar in In d’n Burgermister.

 

Op 19 september 2019 maakten we een mooie najaarswandeling onder leiding van een gids van de IVN bij de Vessemse Vennen. Tijdens de wandeling vertelde de gids allerlei wetenswaardig over de geschiedenis van de Vennen en over de natuur rondom en in de Vennen. Natuurlijk konden we ondertussen veel planten voelen zodat we nu goed weten hoe heide eruit ziet, dat er talloze verschillende grassen bestaan, hoe mooi een dennenappel is en dat er paddenstoelen in allerlei vormen en maten zijn. Nadat iedereen had genoten van de wandeling in de natuur, genoten we nog met z’n allen van een lekker drankje en hapje op een terras. Het was weer een erg gezellige en bovendien leerzame Zichtbaar-bijeenkomst!

 

Op 4 oktober 2019 was er een Zichtbaar-excursie naar het KNGF (Koninklijk Geleidehonden Fonds) in Amstelveen waar blindegeleidehonden en andere assistentiehonden worden opgeleid. Dankzij een financiële bijdrage uit het Rabobankcoöperatiefonds was het gelukt om een bus te huren en dat was handig want er hadden zich maar liefst 34 mensen voor deze excursie aangemeld. Bij het KNGF begon het programma met een presentatie over het fokprogramma, de nestperiode en het puppypleeggezin. Daarna kregen we een rondleiding door de kennel. Vervolgens vertelde Tamara hoe het is om een geleidehond van het KNGF te hebben. Tot slot mochten 5 van onze leden op een lopende band lopen waarbij ze een speciale bril op kregen waardoor ze konden ervaren hoe het is om met een (virtuele) hond te lopen. Ook voor de inwendige mens was gezorgd. PLUS van Reijen uit Veldhoven had namelijk gezorgd voor een lekkere lunch en voor andere versnaperingen. Het was een erg interessante, leuke en bovendien gezellige excursie.

 

Op 17 oktober 2019 kwamen we weer bij elkaar in De Ligt. 

 

Op 21 november 2019 gingen we op excursie naar het DAF-museum in Eindhoven. De groep bestond uit maar liefst 23 mensen en we kregen een uitgebreide rondleiding door het hele museum. We begonnen in de voormalige werkplaats van brouwerij De Valk waar de gebroeders allerlei reparatiewerkzaamheden uitvoerden en ondertussen aan auto’s sleutelden. Historische grond dus! Vervolgens liepen we langs allerlei oude DAF-voertuigen. Van de oude grijze Philips-personeelsbus tot de blauwe Koninginnenbus. Van jeeps tot grotere militaire wagens. Van brandweerauto’s tot zware vrachtwagens. Na de thee en koffie gingen we naar de afdeling waar zo’n veertig DAF-personenauto’s staan. Natuurlijk het allereerste DAF-je 33, maar ook de DAF die mee gedaan heeft aan de wedstrijd Londen-Sydney en het zomerse DAF-je van prinses Beatrix. Onze rondleider Antoon vertelde vol passie over de auto’s, de uitvinding van de Variomatic, de luxe cabines van de vrachtwagens, enz. Het was weer een leerzame en gezellige Zichtbaar-excursie!

 

Op donderdag 19 december 2019 vond de jaarlijkse Kerst-lunch plaats in De Ligt. Als eerste werd een feestelijk glaasje glühwein geserveerd en daarna volgden een kop tomatensoep, een huzarenslaatje, belegde broodjes, saucijzenbroodjes en worstenbroodjes. Dit alles werd perfect verzorgd door de medewerkers van De Ligt. En natuurlijk was het gezellig!