Bijeenkomsten

In 2022 organiseren we op onderstaande data gezellige en interessante bijeenkomsten in Ontmoetingscentrum de Ligt in Veldhoven:

- donderdagmiddag 20 oktober: bingo met prijzen

- donderdag 17 november: gezellig samenzijn

- donderdag 15 december:  10-jarig jubileum en Kerstfeest

Leden van vereniging Zichtbaar krijgen bijtijds informatie over het programma van de bijeenkomsten. Bent u nog geen lid van Zichtbaar en wilt u weten wat we de komende maanden organiseren, neem dan contact met ons op.

 

Hieronder leest u over vijf bijeenkomsten die we in 2022 organiseerden een kort verslag.

1. Op 15 mei was er een excursie naar de bijenhoudersvereniging St Ambrosius in Veldhoven. We kregen tekst en uitleg over diverse soorten bijen/wespen/hommels etc. , de levenswijze van de verschillende beestjes, de honing en bijenkorven. Daarna kregen we een rondleiding door de tuin met bloemen en planten waar bijen op af komen. Ook liepen we door de belevingstuin waar mensen met onder andere Alzheimer zich prettig voelen.

Anneloes 2022 portret verkleind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anneloes 2022 portret verkleind 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anneloes 2022 portret verkleind 2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Op 22 mei zijn we naar de musical 'Dagboek van een Herdershond' in het Maastrichtse MECC geweest. Aan het begin van de middag stapten we in een bus van firma Heuvelmans uit België en daarna reden we naar Maastricht. Onder het genot van een drankje  kregen we van de organisatie “Komt ’t Zien” uitleg over de audiodescriptie. Ook mochten we een paar kostuums voelen en vertelde actrice Angela Schijf iets over de voorstelling. Na de musical, die we dankzij de audiodescriptie goed konden ,volgen hebben we heerlijk gegeten in het Van Der Valk-hotel in Stein. Om circa 22 uur waren we weer in Veldhoven, moe maar zeer voldaan! De sponsoren die deze excursie mogelijk hebben gemaakt zijn: Kringloop de Kempen, Ronde Tafel in Veldhoven, Superkeukens, Gelderse Blinden Stichting, Blindenstichting Grave, Taxibedrijf van Gerwen uit Eindhoven en ASML.

Anneloes 2022 portret verkleind 5

 

 

 

 

 

 

Anneloes 2022 portret verkleind 4

 

 

 

 

 

 

Anneloes 2022 portret verkleind 6

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Op 21 juli hadden we een bijeenkomst op het terras van de Kleine Man in Veldhoven. We genoten van koffie/thee met iets lekkers. Ondertussen kletsten we volop met elkaar. Ook de diverse drankjes hebben bijgedragen aan het gevoel van saamhorigheid! Het was een heel fijne en gezellige middag met al onze leden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

IMG 2612 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Op 6 augustus 2022 zaten we we met zijn allen in de ASML-skybox (ASML bedankt!) in het PSV-stadion om er naar de voetbalwedstrijd PSV-FC Emmen te kijken. Ook hier werden we weer verwend met hapjes en drankjes. Mooi was natuurlijk dat PSV de wedstrijd won! Ondanks het feit dat we slechtziend/blind zijn hebben we weer volop genoten van deze Zichtbaar-bijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Op 15 september bezochten we de Open Dag van ASML. We kregen een fijne en interessante rondleiding. Foto’s kunnen we daar niet van laten zien, want alles is daar top-secret! Het was zeer interessant en groots en iedereen vond het geweldig.